Tycho Brahe – Renæssancens videnskabsmand. (3.-4. klassetrin)

Besøg Tycho Brahe i det digitale observatorium. Ved at udforske platformen får eleverne viden om Tycho Brahe, astronomi, Sophie Brahe, de banebrydende opdagelser, hvordan folk levede i renæssancen og periodens nye verdensbilleder.

Besøg Tycho Brahes observatorium

Lærervejledning

Elevopgaver

 

H.C. Ørsted – Den naturromantiske videnskabsmand (5.-6. klassetrin)

Besøg H.C. Ørsted i det digitale kontor. Her finder eleverne H.C. Ørsteds elektromagnetiske forsøg, og hvordan hans opdagelse var med til at præge vores moderne verdensbillede. Ved at udforske platformen får eleverne viden om Guldalderen i Danmark, H.C. Ørsteds videnskabelige arbejde og vigtigheden af at kunne samarbejde og åbenheden for nye ideer.

Besøg H.C. Ørsteds kontor

Lærervejledning

Elevopgaver

 

Niels Bohr – Atomalderens videnskabsmand (7.- 8.- 9. klassetrin)

Besøg Niels Bohr i det digitale auditorium. Her finder eleverne Niels Bohrs atommodel og lærer, hvordan hans opdagelse var med til at præge vores moderne verdensbillede. Ved at udforske platformen kan eleverne arbejde med atomteori, Manhattenprojektet, den kolde krig og Bohrs tanker om udnyttelse af atomenergi. Eleverne får også indsigt i, hvordan forskning fører til ny viden og vigtigheden i at samarbejde og åbenheden for nye ideer.

Besøg Niels Bohrs auditorium

Lærervejledning

Elevopgaver