Elev- og lærermateriale
Historiedysten 2024 står for døren, og Frederiksborg tilbyder undervisningsmateriale, du kan bruge til at forberede din klasse til den store konkurrence.
Gå på opdagelse i det digitale maleri af Den Grundlovgivende Rigsforsamling og lær om grundloven, demokrati, magt, kvindernes stemmeret og politik omkring Grundloven 1849.
Gør dine elever klar til Historiedystens tre runder gennem undervisningsmaterialet ovenfor. Vores undervisningsmateriale til Historiedysten 2024 indebærer en digital læringsplatform og en detaljeret lærervejledning. Den digitale platform rummer en bred vifte af ressourcer såsom tekster, videoer, lydspor og billeder, der alle arbejder med temaet Grundloven fra 1849. Til platformen er der udviklet en lærervejledning som hjælp til at navigere i materialet. I kan downloade elevark, som der henvises til forskellige steder på platformen.
Elevopgaverne, der følger med, spænder over faglige spørgsmål, refleksionsopgaver, analyser, diskussionsspørgsmål og meget mere. Vi har udviklet materialet med henblik på historiefagets faghæfte og har derfor taget højde for at opfylde faglige mål og kompetencer i overensstemmelse med læreplanen i historie. Samfundsfaget kan også indgå som et tværfagligt fag til konkurrencen 2024, idet emner som demokrati, rettigheder og stemmeret inddrages. Materialet kan således anvendes til at behandle og undersøge politiske og demokratiske udviklinger og problemstillinger i danmarkshistorien.
Formål og kompetencer
Historiedysten 2024 adresserer både formål og kompetencemål i historiefaget. Gennem arbejdet med vores undervisningsmateriale vil dine elever opnå en større forståelse for Danmarks start som demokratisk og udvikling til et demokratisk samfund og folkestyre. Eleverne vil få indsigt i dansk kultur og -historie fra fortiden og op til i dag samt få en forståelse for, hvordan det demokratiske samfund, de lever i, fik sin begyndelse og udvikling.
Undervisningsmaterialet bliver tilgængeligt Grundlovsdag, 5 juni 2024. Materialet giver din klasse mulighed for at arbejde med temaet til Historiedysten 2024 i omkring 3-4 lektioner, afhængig af tid til opsamling, dialog mm. Materialet kan bruges som et direkte undervisningsforløb med elevopgaver, dialog og refleksion eller kan bruges som inspiration til jeres eget undervisningsforløb med tema om Grundlov og demokrati.
Vores digitale læringsplatform er udviklet i samarbejde med Khora.