Tilmelding

Tilmeldingen er nu åbnet for 2022 og foregår via Uni-login her på siden.

Frist for tilmelding er fredag d. 30. september 2022.

For spørgsmål vedr. tilmelding kontakt historiedysten@dnm.dk eller ring på 48 20 14 42 i hverdage mellem 09:00-16:00.

Tilmeld klasse/hold

Her kan du tilmelde klasser/hold til Historiedysten 2022. Har du tilmeldt en forkert klasse eller hold, kan du slette holdet og tilmelde det rigtige.

Log på her via Uni-Login

Historiedysten 2022 er for hele Rigsfællesskabet. Igen i år kan 8.-10. klasser fra skoler i Grønland deltage i en særskilt konkurrence, hvor de kan vinde en klassetur til Danmark.

Historiedysten 2022 handler om danske videnskabsfolk, og hvordan de har været med til at udvikle den verden, vi kender i dag. 8.-10. kl. fra Grønland skal dyste i temaet om Niels Bohr – Atomalderens videnskabsmand.

Førstepræmien er en klassetur til Danmark, fyldt med både kulturelle, kulinariske og spændende oplevelser. Derudover er der flotte præmier til alle de deltagende klasser.

Dysten forløber sig over to runder. Den første runde er fra d. 3. oktober til d. 7. oktober, hvor eleverne skal tage en multiple-choice quiz. De tre bedste klasser går videre til finalerunden, der løber fra d. 17. oktober til d. 29. oktober. Her skal klasserne, med udgangspunkt i en stillet opgave, udarbejde et kreativt produkt. Det kreative produkt vurderes af et dommerpanel, der udnævner de grønlandske vindere af Historiedysten 2022 i uge 44.

Siden 2016 har Historiedysten været åben for grønlandske skoleklasser i udskolingen.

Emnet var i 2020 Grænsekampen – den politiske udvikling 1864-1920, og det var 9.K fra Gammeqarfik i Aasiaat, der løb afsted med førstepladsen. Det Nationalhistoriske Museums jury var dog på en vanskelig opgave. Mange grønlandske skoleelever var tilmeldt dysten, og alle besvarelserne har været meget imponerende.

Vi er glade for, at vi igen kan invitere de grønlandske skoler til at dyste i Historiedysten 2022!

Undervisningsmateriale på dansk og grønlandsk.

Undervisningsmaterialet er tilgængeligt på dansk, og i august 2022 udkommer materialet på grønlandsk. Her vil man kunne få adgang til en digital læringsplatform, lærervejledning samt elevopgaver til brug i undervisningen.

Du finder undervisningsmaterialet på dansk her.